A Crowdfunding, avagy mi van az üveghegyen túl

A crowdfunding vagy magyarul közösségi finanszírozás ahogy említettem is, számomra az egyik legszimpatikusabb befektetési forma. A sok kisbefektető bízik benned és az ötletedben, hisz annak megvalósításában, így aztán hajlandó elő vásárolni a termékedet, ezzel útjára indítani a startupodat és megfinanszírozni a termék gyártását. 

Sajnos a crowdfunding nem okos pénz, viszont nem is szólnak bele a “befektetők” aktívan, hogy mit tegyél. Ők támogatnak téged és ez már önmagában véve egy nagy ajándék. Miután kiválasztottuk ezt a finanszírozási formát, és átböngésztük a potenciális partnerek weboldalait, kiválasztottuk az egyik céget és azt gondoltuk, hogy megtaláltuk az egyszerű és frappáns megoldást. Akkor még nem láttuk, hogy egy közösség és annak viselkedése mennyire összetett dolog, így számíthatunk meglepő fordulatokra.

Az ember első körben kijelöl egy útvonalat és erre az útra tervezi a hogyanokat, mikorokat és a mérföldköveket. Az a játszi könnyedség, amit elképzeltünk az induláskor, hamar átfordult egy örökös körforgásba és ezen a rögös úton döcögünk még most is és fognak küzdeni az utánunk érkezők is.

Az első pofára esés akkor történt, amikor december tájékán bejelentkeztünk az Indiegogo oldalára Magyarországról, magyar székhellyel, magyar bankszámlaszámmal és elkezdtük feltölteni a kampány oldalunkat. Elkészítettük az első grafikákat, videót és már számolgattuk, hogy mennyiért kéne árulni a terméket.

Január első napjaiban egyszer csak arra ébredtünk, hogy sajnos ezt a lehetőséget bezárták és Magyarországról, hazai adatokkal nem lehet már kampányt indítani. Az első ijedtség után arra jutottunk, hogy semmi gond, megoldjuk! Egy séta Ausztriáig, osztrák bankszámlaszám, és már mehetünk is tovább. De persze ez sem volt ennyire egyszerű... Korábban elég volt annyi, hogy a megadott országok listája szerinti országból származó bankszámlaszám rendelkezésre áll. Az év elején életbe lépő szabályok viszont kimondják, hogy magánszemély esetén állampolgársággal, cég esetén, a lista szerinti országokban való cégbejegyzéssel kell rendelkezni. Kiderült, hogy Magyarország európai uniós tagsága az Indiegogo számára nem annyira evidens, mert a kampányokban csak a nyugat-európai országoknak adatik lehetőség, a keleti blokk szerintük erre nem alkalmas.

Meg is indult az őrült keresgélés olyan ismerősök után, akik a listán szereplő országok valamelyikében élnek és hajlandóak lennének a saját nevükben elindítani a kampányunkat az országukból. Itt persze felvetődik az a jogi kérdés, hogy az itthon létrehozott cégünk hogyan tudja átruházni azokat a jogokat, amelyek egy kampány indításához szükségesek, ezen szabadalmaztatott termékkel kapcsolatban, illetve a kampányt induló személy részéről vállalt jogi kötelezettségek, hogyan tudnak áthárulni a lebonyolító cégre, azaz ránk. 

Végül egyszerűbb megoldásnak tűnt az, hogy létrehozzunk egy vállalatot vagy egy leányvállalatot valamely országban. Kiderült az sem mellékes, hogy milyen pénznemben indítja az ember a kampányt, mert a kampány során jelentkező kisbefektetők különböző pénznemű bankszámlával rendelkeznek. Terveink szerint a jövőbeli vásárlóink 85-90 %-a az Egyesült Államokban él, így dollár alapú számlával fog rendelkezni. Így amikor a kampányt EU-s országból, euróban indítjuk, nagy az árfolyamkockázat az átváltás miatt és bizonytalanságot is válthat ki a kisbefektetőkből, akik támogatnának. Tehát számunkra a létező legjobb, ha dollár alapon indítjuk a kampányt.

Az Indiegogo részéről adott tanácsok között szerepelt az a fontos momentum, hogy tulajdonképpen az ő létező marketing gépezetük havi szinten 8-10 millió embert ér el és ezáltal ők maguk meg is csinálják az üzletet saját maguknak és ezáltal nekünk is. Ellenben ragaszkodnak, valamely önerőhöz, illetve tevékenységhez, amellyel bizonyítod az általad készített dolog létjogosultságát, és azt, hogy az emberek érdeklődnek iránta. Tehát mint kiderült, ők egy bizonyos elért feliratkozó szám után kezdik csak el használni a saját marketing csatornáikat a kampány során, de ez érthető, ők sem blamálhatják magukat, nem támogathatnak mindenféle átgondolatlan dolgot, csak azokat a sztorikat, amelyek már tettek lépéseket a siker felé. Létezik egy bonyolult számítás, amelynek alapján meg lehet határozni, hogy hány feliratkozót kell toborozni önerőből a közösségi finanszírozási kampány elindulása előtt.

Ez a szám nálunk 6000 feliratkozó, amelyet el kell érnünk ahhoz, hogy zöld lámpát kapjunk és elindíthassuk a kampányunkat.

itt iratkozz fel: https://www.indiegogo.com/projects/lavos/coming_soon/x/22919945

Maga a feliratkozás még nem jár vásárlási kötelezettséggel, de azok, akik regisztrálnak is a feliratkozás mellé, ők a célegyenesbe kerülnek ahhoz, hogy a termékeket meg tudják vásárolni. A LavosBall első körben egy bizonyos meghatározott mennyiségben kerül majd legyártásra, mivel a kampányindító erre tud korrektül felkészülni és felelősséget vállalni. Azoknak, akik feliratkoztak és regisztráltak az Indiegogo oldalán, lehetősége nyílik a vásárlásra. Amint elindult a kampány a feliratkozók értesítést kapnak.

---

Itt most leírok néhány adatot két nagy crowdfunding cégről,

az Indiegogo-ról és a Kickstarterről, ez talán segíthet másoknak is a döntésben, hogy ki merre induljon. Ebben segítséget nyújthat az alábbi cikk is:

https://fitsmallbusiness.com/best-crowdfunding-sites/ 

A Kickstarter az egyik legnagyobb név a közösségi finanszírozásban, több mint 158 000 sikeres kampánnyal és 4 milliárd $ pledge-el, azaz felajánlott összeggel. Az Indiegogo, kisebb platform, de igen eredményes, közel 2 milliárd $ begyűjtésével. Mindkét felületnek megvannak a fő kategóriái, ezek listája megtalálható a neten, illetve az alábbi linken is megnézhető. Cég policy szempontjából a Kickstarter kevésbé nyitott, az Indiegogo sokkal inkább. Az utóbbi segítséget is nyújt és több új fejlesztést alkalmaz a felületein, amelyek nagyban segítik a kampány kezelhetőségét és átláthatóságát.

https://learn.launchboom.com/kickstarter-vs-indiegogo-updated-october-2019-45fa1d3699c9  

Az Indiegogonak van egy úgynevezett InDemand rendszere, egy kampány utáni finanszírozási megoldás, amely megteremti a hidat a közösségi finanszírozás és a kereskedelem között, azaz egy sikeres kampány lejárta után, a kampányhoz közel hasonló feltételekkel (elővásárlási formában) tovább folytatódhat az értékesítés. Az Indiegogo-val szemben a Kickstarternek ilyen felülete nincs. A Kickstarterről tovább lehet lépni az Indiegogo-ra, amennyiben a kampány sikeres volt, ellenben visszafelé ezt a Kickstarter nem engedélyezi, nála csak elsőként lehet részt venni. Fontos kiemelni, hogy egy sikeres Kickstarter kampány után is lehet az Indiegogo-n InDemand státuszban folytatni az értékesítést.

https://entrepreneur.indiegogo.com/how-it-works/indemand/ 

Az Indiegogo által nyújtott segítség értéke szerintem elég nagy, mivel az ilyen felületeken indulók java része járatlan a dologban és senki sem annyira naprakész, mint ezek a cégek maguk.

---

Mi most abban a fázisban vagyunk, hogy éppen leányvállalatot alapítunk az Egyesült Államokban. Ezzel a céggel indítjuk majd a kampányunkat, amint a 6000 feliratkozónk megvan, és a tervek szerint a sikeresen zárt kampányt követően karácsonyig le tudjuk szállítani a termékeket az általunk vállalt mennyiségben. Tehát az összes minket támogató kisbefektető az év végéig a kezébe kaphatja a LavosBall-t. 

Már most nagyon köszönjük mindenkinek a bizalmat! Nem csak jól esik, de óriási segítség is az induláshoz. Írjuk meg együtt ezt a sikertörténetet!

Itt iratkozzatok fel, hogy indíthassuk a kampányt:

https://www.indiegogo.com/projects/lavos/coming_soon/x/22919945